luni, 1 decembrie 2014

Penne, carne şi sos... în zece paşi

Periodic, simţi nevoia să deviezi, să sari din cotidian, să schimbi tic-tac-ul zilnic, să savurezi diferit. Sunt un mare fan al pastelor, indiferent cu ce sunt asortate, amestecate, combinate. Carne de pui, porc sau vită, creveţi, calamari sau caracatiţă, legume picante sau dulce acrişor. Da, ştiu, se spune că nu sunt pentru slăbit, chiar dacă le prepari simplu numai cu ulei, sare, usturoi şi ardei. Miam, super simplu, super gustos. Acum, am preparat la patru mâini, Cătă a dat tonul aseară prin a combina carnea tocată de porc, sucul de roşii cu busuioc, sarea de mare, piperul multicolor, parmezanul şi ceapa. Apoi, eu, ca un mare bucătar, cel mai tare din oglindă, azi am desăvărşit preparatul aromat şi săţios. În primul rând am anunţat că masa urmează a fi servită. Eu la bucătărie, puştiu' la lecturat, iar Cătă la datorie. Deci, în al doilea rând, luăm una cutie albastră plină cu penne italiene, citim atent pe cutie şi abia apoi trecem la creaţie. Mare creaţie... Una cratiţă pântecoasă, apă rece şi sare de mare. În al treilea rând, priveghi pentru bule, când apar în apă, atunci să bag la scăldat toate cele cinci sute grame de penne.  În al patrulea rând, privim ceasul şi bifăm cele zece minute decretate de către fabricantul de paste. În al cincilea rând, strecurăm pastele fierte. În al şaselea rând, amestecăm pastele cu sosul. În al şaptelea rând, mai îmbogăţim amestecul cu niscaiva piper multicolor şi busuioc. În al optulea rând, stingem focul. În al nouălea rând, declarăm (satisfăcuţi) mâncarea, gata pentru devorare. În al zecelea rând, ne mângâiem pe burtă... satisfăcuţi.
Baftă şi delectare deplină!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu