luni, 22 decembrie 2014

Normalitate

Se întâmplă din ce în ce mai des, începem să reintrăm în normal, să reaşezăm scara valorilor. Ne-a luat ceva vreme. Peste timpurile cenuşii comuniste şi cele gri turbate cu tentă capitalistă, a început să se tragă cortina. Sper, una solidă şi definitivă. Românul parcă a reînceput să trăiască adevărat, să simtă normal şi să se comporte mai normal. Media de toate felurile a început, uşor, uşor, să ne înfăţişeze şi faţa bună a naturii noastre. În online se află mai repede, se împărtăşesc gândurile mai repede, mai frumos şi chiar se empatizează. Una peste alta, simţim (cel puţin eu) că lucrurile se merg către o normalitate.
Deunăzi, am aflat despre următoarea faptă petrecută în oraşul de pe Dâmbu. Un bătrânel îmbracat simplu dar curat, stătea la rând la casa unui supermarket, împingând un căruţ de marfă. Avea zahăr, făină, ulei şi bomboane pentru împodobirea bradului. Din rândul vecin, un tanar s-a întins şi i-a cerut voie, politicos, să-i achite cumpărăturile.
Tot pe Dâmbu, acum vreo trei săptămâni, un alt tânar, în alt centru comercial, a găsit un plic cu bani (mulţi români nu câştigă într-o lună sumă respectivă), a sunat la poliţie şi a aşteptat echipajul în locul respectiv.
Baftă, normalitatea trebuie să fie cotidiană!


http://haihuiculiviu.blogspot.ro/2014/04/sa-ne-bucuram-normal-de-normal.html

Un comentariu:

  1. Romanul,ala adevarat, totdeauna a fost normal!! Pentru ca vrem, nu vrem am fost crescuti vreme de 7 ani acasa ,-locul ala unde am trait invatand sa spunem 'saru-mana' de masa ,-buna ziua catre vecini sau straini sa ajutam o babuta sa treaca ulita,sau sa cedam locul unui mos.Pentru romanul ala crescut cu cheia de gat n-a prea contat ca zorile au fost cenusii din cauza comunismului sau a capitalismului,....oricum romanul a avut respect pentru munca si pentru cei din jur.Ce nu inteleg eu cu mintea mea mica e :-de unde dreaq au aparut prapaditii astia care si-au dat silinta sa-i faca pe romani sa se simta inutili ,nefolositori chiar prosti ,..prapaditii astia care ne-au rupt fusteii de la scara noastra de valori si ne-au facut sa calcam in gol uneori.Da! de dupa cortina aia grea stau si ne pandesc prapaditii si nu -s de acord ca noi romanii normali sa iesim la suprafata.Si mai cred ca noi romanii santem o zodie minunata care totdeauna am facut fapte bune vazute si nevazute,chiar daca printre noi traiesc atatia avortoni proveniti din gunoaie de extraterestrii defecti

    RăspundețiȘtergere