duminică, 27 martie 2016

Dor de omletă

   Puteam goli frigiderul de o mie și una lucruri. Mă rog, alimente. Dar ceva îmi dădea târcoale. Un gând galben canar, combinat cu verde și alb. Un gând pătrunzător de aromat. De la verde.
   Se ia două ouă, sau trei dacă burdihanul trebuie ostoit de foame, preferabil "de țară", adică de la găini crescute aiurea în ogradă și hrănite cu râme, iarbă și câteodată porumb. Sunt cu gălbenușul galben canar și parcă mai cremoase. Mult mai gustoase în comparație cu chestiile ovoide din raftul magazinului universal, fie el germanic sau galic. Ouăle, cele două, se smotocesc împreună cu ceva brânză. Preferabil brânză de oaie. Și mărar proaspăt. Verde și aromat de te îmbată de primăvară, te amețește și te trimite în visare pastorală. În tigaie prefer să sfârâi un pic de mușchiuleț afumat, părpălit în puțin ulei de măsline. Galben, alb, verde și o picătură de cărămiziu-rozaliu. Și roșu. Roșu cherry cu verde busuioc și grâu amestecat cu ovăz și secară.
   Baftă și poftă mare!
 PS
și o cafea Arabica 100%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu