vineri, 28 noiembrie 2014

Păpică europeană

Eşti în Baia Mare, foamea te usucă, obrajii îţi ard, urechile ţiuie, picioarele îţi clatină centrul de greutate, ochii ţi se împăienjenează, tu nu scoţi un sunet dar stomacul da, atunci trebuie să parchezi la restaurantul ăsta fain, cu papică neaoşă, multă şi gustoasă, convenabilă la portofel. Pui, porc, vită, legume, tocăniţă, salată de sfeclă sau varză, murături sau crudităţi, orez, mazăre (d'aia bună nu nebună de litoral), ciorbă fel de fel, cartofi pai sau în felii sau la cuptor, pâine albă sau d'aia babană, apă, sucuri sau compot, iar de desert ce să mai spun... ca la mama mare. De ce-i spune Europa? Habar n-am, am stat la masă lejer, fără să mă înghesuie vecinul, la budă curat şi aerisit, şi o chestie şi cealalaltă total diferite de ceea ce găseşti în mare parte din Europa. Şi încă una bună, care devine din ce în ce mai răspândită, nu-ţi trântesc farfuriile pe tavă, ba îţi mai şi mulţumesc.
Baftă şi poftă mare!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu