luni, 13 ianuarie 2014

Crede, lucrul bun se va împlini

În sfârșit...se întâmplă, mă rog, se va întâmpla curând.

http://www.gandul.info/stiri/anunt-oficial-pentru-toti-cei-care-circula-pe-drumurile-nationale-si-autostrazile-din-romania-11886568

Aruncând ochii prin presa neaoșă am dat de un articol, un articol care nu vă ascund că mi-a născut un zâmbet. Mai corect spus mi-a explodat un zâmbet necontrolat. Un zâmbet de care mă bucur din mai multe motive. Un zâmbet care-l aștept de când am scris "Hârtia câștigă". În primul rând, voi vedea verdeață suplimentară acompaniată de viețuitoare sălbatice, mai mult sau mai puțin aripate, pe marginea drumurilor. În al doilea rând sper "să văd" lipsa mizeriilor. Știu că nu vor fi adunate mai cu sârg, ci sper din tot sufletul să nu fie nevoie. Nu vor fi adunate deoarece vor fi pitite de lăstarii pomilor. De ce sper defapt ca nu va fi nevoie de un efort suplimentar? Sper ca toți șoferii să-și arunce chiștoacele în scrumiera mașinii care o conduc, dacă nu le place mirosul infect de scrum și nicotina îmbâcsită dintr-un spațiu restrâns, atunci să nu mai fumeze în mașină. Sper ca acei posesori de neuron plictisit și stingher, nu vor mai arunca peturi sau doze pe drum. Sper ca pungile, hârtiile, pe scurt, ambalajele de fast food, să ajungă într-un tomberon, nicidecum sa orneze "semeț" un tufiș sau o bordură. În al treilea rând sper să nu mai aflu pe calea undelor, în plin trafic, că trebuie să ocolesc segmentul y de drum, de la km x virgula 14 la km z virgula 41. De ce să ocolesc? Simplu...suntem într-o țară plasată în zonă temperată și avem patru anotimpuri din care unul produce fulgi de zăpadă în momente de slabă inspirație organizatorică a diriguitorilor de autostrăzi, drumuri și alte poteci asfaltate. Buuun, poate fi viscol, lucru normal. Anunți pe toate canalele media, domnii în veste verzi vor fi amabili tot programul (fără să abuzeze de chitanțier) și stăm frumos la gura sobei, sau a cuptorului cu o plăcintă aburindă. Având perdea de pomi în zonele cu potențial mare de viscolire, vom sta pe dreapta mai puțin, domnii vătafi vor realiza economii și posibil în timp să cumpărăm mai puține buline pentru neutralizarea tusei .
Pe lână curățenia de pe șoselele patriei, cred cu stăruință că vor fi deschise stații de alimentare și toalete plăcut utilate, pe toate segmentele de autostrăzi trâmbițate în ultimii doi ani. Cred cu putere că voi circula până la Nădlac, nestingherit, în următorii doi ani. Aș dori să dezvălui ce mai cred, dar ce pățim dacă toate vor fi îndeplinite? Or să ceară vesticii ajutor social în România?
Baftă și hai să credem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu