miercuri, 8 ianuarie 2014

Hanul ședințelor

Da, este hanul la care tragem aproape în fiecare lună. Ne-am odihnit și hrănit atât de mult în ultimii 5 ani în această locație, încât, suntem de-ai casei. Ne cunoaștem cu toată lumea, mare parte din personal are cunoștință de tabietul unuia sau altuia, ce preferăm la micul dejun sau cină, chiar ce cameră preferăm la cazare. Pentru noi, are avantaje considerabile. Este aproape de sediu, ușor de ajuns, corpul nou este de calitate și are SPA. Ca și amplasare, e facil de localizat: ieșirea din Roman către Iași/Suceava/Botoșani pe dreapta, chiar la E 85. Parcarea este generoasă și păzită, un lucru important pentru călătorii aflați într-un relache scurt sau mai de durată. Pomeneam mai devreme de corpul nou. Hanul a fost construit pe etape. Corpul "vechi" nu este chiar atât de vechi, dar se simte stilul ușor trecut. Camerele au suficient spațiu pentru două persoane nu foarte mofturoase, împreunate cu o cameră de baie generoasă și călduroasă pe timp de iarnă. În corpul nou se simte și se vede de departe o rafinare a interiorului, rafinare acompaniată și de un spațiu aerisit și vitrat pe măsură. SPA-ul vă oferă o piscină decentă, dar, celor cu sensibilitate la produsele pe bază de clor, le recomand utilizarea ochelarilor pentru înot. Eu unul, am avut un eveniment foarte neplăcut, și îi mulțumesc lui Silvache pentru ajutor. Doamne ajută că a fost inspirat! E foarte rău să nu poți zări nimic, pereții sa fie întotdeauna mai aproape ca niciodată, treptele mai strâmbe ca surcele, sau mai mari și cu balustradă care se termină brusc. Să nu uit... fanta foarte mică pentru card de acces. Încercați printre lacrimi să zăriți o umbră foarte îngustă într-o masă de plastic negru într-un hol cu penumbră... vârâți bucățica plată de plastic.  E, ce iese? Vă zic ce-a ieșit la mine. Mooooșș... alooooo... băăăăăiii...e careva în zonă să-mi deschidă ușa?
Despre fitness (Ioni expert de nădejde) și saună  invit colegii care au abuzat de ele (câteodată mă-ntreb cum naiba încăpeți toți acolo), să vă povestească despre senzațiile finlandezo-claustrofobe. Nu o să înțeleg niciodată de ce trebuie să stai înghesuit și să asudezi super abundent în timp ce stai ca o mămăligă? Nu-i mai bine să dai ceva bazine fără oprire? Ori vorba unui prieten: mai bine, mai ieftin și sănătos este un hanorac...dă ture de bloc/parc și ești mai câștigat. La intrarea SPA-ului vă pune piedică o masă pârâtă de biliard. De ce pârâtă!? Păi dacă am câștigat doar vreo duzina de meciuri pe corecte !? În rest, bagă concurentul câte o neagră când nu trebuie că altfel dau nas în nas cu unul din București sau Timișoara care-și pune sub pernă tacuri cu cretă cu tot. Buuun, cam astea ar fi de cuvântat despre zonele de odihnă și relaxare. În răstimp, puteți profita de sala cu mese dispusă la etaj. Acolo veți găsi prietenul Romulanului, așezat la "clape" de orgă sau acordeon, într-o atmosferă ce se dorește rustic-medievală. Un singur amendament: e cam rece iarna. În sala de jos, vă puteți ospăta la micul dejun, prânz sau cină . Cred că ar fi un atu consistent introducerea micului dejun tip "bufet suedez" în sala din stânga și fără acces la scrumiere. Din lista cu bucate, recomand pentru amatorii de arome mai rare, o chestie "tip" oriental-hindusă cu denumire de monument dedicat unei soții preaiubite sau alta, oriental-extremă, cu tăieței și creveți. La ciorbiță, e de savurat borșul de găină. Foarte bun. Să nu uit, dacă serviți ceva la care se pretează murături, cereți pepene murat... e de belea!
Ce poate desăvârși o masă copioasă și aromată? Un desert foarte gustos. Multă lume sare'n cuvinte agitate și cu plescăit de limbă'n vălul palatin, clamează: papanași, da vreau papanași cu gem de afine. Sunt buni, nu zic nu. Dar, dacă priviți în jur, veți observa o vitrină frigorifică. Înfulecați o felie de tort cu ciocolată. Desigur, trebuie înfulecată prima felie, că la a doua, având burdihanul bine garnisit, să puteți savura pe îndelete, până la ultima îmbucătură. Dacă nu aveți spor, o citronadă vă dă ghes pentru următoarea linguriță.
Așadar, dragii mei, dacă plecați la vânturat, așa haihui, prin nordul Moldovei și nu știți unde să poposiți pentru o cafea, vă stă în drum hanul povestit.
Baftă și să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu