sâmbătă, 14 iunie 2014

Sibiu

Sibiu. E suficient să zici "Sibiu" și mintea fiecăruia pleacă la colindat. Sibiul te așteaptă mereu cu brațele deschise, îți oferă culcuș peste noapte și te îmbie la o plimbare relaxantă în centrul vechi, prin piețe cu iz amestecat. Ici și colo cu părți foarte vechi și prăfuite, iar la doi pași vei găsi locuri curate, reabilitate cu gust sau chiar mici taverne cu iz puternic de intimitate. Pentru noi, va rămâne orașul idilic, orașul începutului de poveste, orașul în care am "evadat" în "săptăluna" de miere. De aceea, va rămâne plăcerea noastră, egoistă poate, de a respira în familie aerul plin de amintiri și dătător de energie pentru viitor. Acum, laolaltă cu prichindelul, împărțim și adunăm întreit, toate bucuriile lăuntrice. Am poposit la o gazdă cum rar îți este dat să întâlnești: Santa Maria. Aici ai ocazia să faci lecții de geografie cu fiecare pas petrecut pe holurile sau prin odăile de odihna.

Imaginația îți va zburda, te va purta din călduroasa Africă până în nordul înghețat printre aisberguri moțate. Te asigur, este de ajuns o singură noapte și vei reveni cu prima ocazie în acest loc de răsfăț. Noi, mai întâi, am aruncat bagajele în camera și ne-am vârât pe rând sub jetul de apă purificator apoi, în haine curate, ne-am suit într-o caleașcă motorizată, spre centrul vechi. Un punct bun de plecare este Palatul Habermann, și începi sa pui pas după pas tot înainte pe Nicolae Bălcescu. Drumul pavat îți va așterne în față, terasă după terasă și lume viu colorată.



Am fost foarte norocoși, era în plină desfășurare Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Din loc în loc prindeai în plină desfășurare câte o trupă de artiști italieni, sau deodată se făcea loc pentru câte un mim sau erai surprins de larma unei trupe de dansatori brazilieni, iar în Piața Mare găseai un loc dedicat trupelor de teatru stradal.



 

Printre momentele de delectare culturală, am preferat să ne răcorim cu înghețată
Să fim șugubeți 
să admirăm mașinării readuse la viață
sau o priveliște panoramică de pe Podul Minciunilor
un colț cochet
ceramică vie
dar și păpică într-un loc cu trăiri controversate, ambalaj fain, papa gustos dar personal demn de dus la podul cu pricina

dar și o trăznaie cu mesaj corect și concret
alei care te pitesc de tumultul colorat
și odihnă binemeritată
Sibiu, ne vom întoarce!
Baftă tuturor și vise colorate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu