luni, 8 ianuarie 2018

La munte, la Ranca, la Casuta

   Imi place Marea. As vietui in pantaloni scurti tot anul, as taifasui pe inserat cu Muntele Gibraltar in ochi. Muntele. Ori cat de mult iubesc Marea, tot Muntele ramane priza cea mai buna. Muntele te incarca oricand, fie Vara fie Iarna, iti bucura ochii si plamanii, picioarele si narile.
   Ei bine, asa, deodata, a aparut o oferta greu de refuzat. "Hai in weekend la Rasnov!" Fac socoteala, inca vreo doua ore si juma' de condus dupa alte sase... Hai ca merge. Dar stai, ca nu-i cum te gandesti. Rasnov se transforma in Ranca! Sa avem pardon! Asta inseamna mai mult de patru ore, poate cinci! Merita!?    
   M-am obisnuit sa nu am mari asteptari. Ce o fi, o fi, cam asa zic. O vorba spune ca este foarte posibil, in urma unor nazuinte imense, nerealizate, sa ai mari dezamagiri. Socoteala era simpla. O zi plina, munca si sofereala pe spranceana. In total vreo 700 de kilometri. Asteptarea era cam asa: gasca colorata

, munte destul de inalt, ceva zapada, si foarte posibil fara ger. Bine! Drumul ca drumul, nu eram inspaimantat ca voi avea aglomeratie si mare intarziere, ci faptul ca voi ajunge si voi povesti la o bardaca de unu' singur.
   Ce a iesit? Pai, simplu ca buna ziua, pe o zi cu Soare, fara vant si vreo opt sau zece grade in termometru, ce crezi? Am stat cuminti pe langa casa? Apropo de casa, iti recomand "Casuta mea din varf de munte" pentru popas de o noapte, doua, trei, pe Transalpina. E la cucuiata sus de tot, nu auzi balamucul altora, habar n-ai cei aia inghesuiala intre alte "hoteluri", nu-ti deranjeaza nimeni rasaritul sau apusul, si unde pui, ai parte de o saltea fantastica. Merita!
   Plimbarea? Fabuloasa! Bine, sa nu zici ca bat campii, a fost minunata! Pâş-pâş, pe poteca, pe marginea drumului (ciu-ciu proiect de dezvoltarea a statiunii, de parca ai fi in tara nimanui), printre masini parcate in botu' ... Goosfraba!
   Partieeeeee! Alba, inalta, lunga! Sus, am ajuns pe sus, cu picioarel in aer si cu degetul pe declansator. Si in stanga, si in dreapta, si pe sus, si pe jos, si in fata si in spate. Lume vesela, colorata, salutari intre cunoscuti si necunoscuti, lume... Dar, vorba multa saracia omului, asa ca in cateva cuvinte, ia-ti prietenii la drum, taifas pe seara la un vin fiert, plimbarica, seara urmatoare alt taifas la o tuica fiarta si uite asa petreci un weekend de poveste. Apropos, "taifas" este modul stealth pentru "hopa diri da, ia microfonul si hat"!
Iti spun pe sleau, fara nicio exagerare, A MERITAT!
   Bafta si calatorii minunate!










Un comentariu: