luni, 10 noiembrie 2014

Incultura naşte sărăcie.

Mânuieşti asul de treflă, vorbele ţi se poticnesc în vârful limbii. Mânuieşti asul de treflă, sinonimele pentru tine nu există, doar pleonasme. Mânuiesti asul de treflă, vei fi iubit de o piţipoancă. Mânuieşti asul de treflă, orizontul tău va fi: îîî, ăăă, îhî, deci, nu că, şi alţi paraziţi verbali. Mânuieşti asul de treflă, nu vezi coerent viitorul copiilor tăi. Mânuieşti asul de treflă, posibil vei trăi în roşu. Mânuieşti asul de treflă, vei aştepta pomeni electorale. Mânuieşti asul de treflă, vei grohăi la văzul unei cărţi. Mânuieşti asul de treflă, vei fi o zi rege şi în rest... sclav. Mânuieşti asul de treflă, oamenii vor simţi duhoare. Mânuieşti asul de treflă, vei sta cu bale în colţul gurii la colţ de stradă.  
Citeşti o carte, cunoşti. Citeşti o carte, afli despre lumea din jur. Citeşti o carte, poţi vorbi coerent. Citeşti o carte, poţi face glume savuroase. Citeşti o carte, şti să te faci ascultat. Citeşti o carte, poţi romanţa sub clar de lună. Citeşti o carte, poţi discuta fervent şi variat cu prietenii de la sport. Citeşti o carte, poţi argumenta. Citeşti o carte, poţi profesa. Citeşti o carte, poţi arăta un drum copilului. Citeşti o carte, poţi alege inteligent. Citeşti o carte, poţi progresa. Citeşti o carte, ai orizonturi largi. Citeşti o carte, poţi visa aievea. Citeşti o carte, poţi trăi visele. Citeşti o carte, poţi ajuta. Citeşti o carte, poţi trăi mai liniştit de sine. Citeşti o carte, poţi îmbătrâni mai înţelept. Citeşti o carte, lumea va simţi plăcere. Citeşti o carte, poţi lăsa şi altora un colţ de stradă luminos şi verde. Citeşte asul de treflă la tabinet, la jocurile copilăriei, citeşte o/dintr-o carte în fiecare repaos, vei fi mai senin, mai comunicativ, mai optimist, mai plin de reuşită, mai atent la alegeri şi sigur nu vei mai fi sărac în suflet. 
Baftă şi lectură plăcută!
PS
Omule, poţi începe cu etichetele de pe produs, o integramă sau un rebus, la cafea sau ceai, savurează un vin alături de o carte. Altă textură, alt miros, altă trăire. Altă opţiune, una bine aleasă.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu