luni, 28 noiembrie 2016

Sunt in jurul nostru

   Da, oriunde intoarcem privirea, in stanga sau in dreapta noastra, in spate sau, mai ales, in fata noastra. De dimineata pana seara, si de seara pana-n zori de zi, suntem inconjurati de ceea ce vrem sau chiar trebuie sa avem. Ce faci tu, singur, pe lumea asta? Daca ai fi singur intr-o competitie sportiva, pe ce loc ai iesi? Daca ai fi singur, cu cine ai iesi la o bere, cu cine ai povesti si ai spune bancuri? Daca ai fi singur, ai putea sa te bucuri de un sarut? Daca ai fi singur...
   In jurul nostru sunt oameni. Copii, femei, barbati. Scunzi si inalti. Grasi si slabi. Blonzi, bruneti, sateni, roscati, spelbi, albinosi sau spani. Albi, negri, galbeni, rosii sau metisati. Oameni cu ochi caprui, negri, verzi albastri sau culoarea vantului turbat.
   Toti stim ca suntem diversi, o infinitate de posibilitati, toti stim ca suntem... Altfel.
   Ce ne trebuie, ca sa putem zambi zi de zi? Ce nu trebuie sa facem? Ce trebuie sa facem? La ce trebuie sa renuntam? Ce trebuie sa cautam? Ce trebuie sa tinem minte? Dar,ce trebuie sa uitam?
    Ne dorim prea multe? Ascetul este fericit, multumit sau impacat cu sine? Oare daca plec in Honolulu, cu un miliard de dolari, voi putea trai fericit? Daca ocup un canal, ma mut intr-un canal, intr-un oras, voi avea liniste? Daca...
   "Maretia unei meserii este poate, inainte de orice, de a-i uni pe oameni; nu exista decat un singur lux adevarat si anume cel al relatiilor umane".

Bafta, viseaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu