luni, 4 ianuarie 2016

San Pedro forever

   San Pedro forever, cum ar spune englezul. M-am preumblat pe aceste meleaguri vara, în lung și-n lat, atât de mult încât îmi era teamă să zăresc marea și oamenii în timpul iernii. Vara este culoare, Soare, căldura naturii și a oamenilor te învăluie, te toropește, te îndeamnă la picoteală diurnă și efervescentă nocturnă. Ete, de aceea îmi era teamă să-mi pierd pașii printre străzile înguste sau prin piațete ticsite de terase, oare lumea-i schimbată?
   Mai întâi am avut ocazia să străbat urbea, riviera și să salut oamenii în vreme de primăvară timpurie. Mirosul de portocal mă înnebunea iar acum, în miez de iarna... Este... nu știu cum să-ți spun. E minunat vara, totul este pestriț, forfotă, graiuri din toate zările, dar acum ai parte de momente pentru relaxare la maxim. Aceleași chipuri senine, cu zâmbet în frunte, acum totul miroase a pauză, a relache, a vacanță, a picoteală, a...
   Aceleași locuri, același stil de viață, aceleași probleme de zi cu zi, aceleași zâmbete de zi cu zi, doar gecile și norii încearcă să facă o diferență. Sunt nori pe cer, sunt șaisprezece grade și un pulover e suficient. E suficient ca să sporovăiești la o terasă, cu un mojito în față, să turui întâmplări de peste an, sorbind o cupă de vin roșu sau să guști o porție de boquerones, pil-pil sau să te răsfeți cu niscaiva gambas înfrățiți cu calamares. O plimbare-n port sau o bălăceală-n mare pentru curajoși, o partidă de fotbal sau pur și simplu să te tolănești pe o bancă și să lași Soarele să te mângâie iar marea să-ți cânte.
 Uf, vara-i departe, și nu prea!
 Baftă și savoare-n viață!  
http://haihuiculiviu.blogspot.com.es/2015/08/relaxare-acolo-unde.html
http://haihuiculiviu.blogspot.com.es/2015/03/primavara-in-san-pedro.html
http://haihuiculiviu.blogspot.com.es/2014/08/san-pedro-reload.htm
http://haihuiculiviu.blogspot.com.es/2014/08/oborul-vs-mercadillo.html
http://haihuiculiviu.blogspot.com.es/2014/08/san-pedro-de-alcantara.html












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu