miercuri, 28 mai 2014

Se poate până la capăt?

Nu știu de ce, dar oare știe cineva, nu se fac lucrurile cu cap până la cap și toate astea aici la noi.
Vă dau un exemplu clar.
Pe minunata arteră Mihai Bravu din Ploiești se lucrează de zor la reabilitarea căii de rulare și a trotuarelor - un lucru superb deoarece erau de o cârpeală super profesionistă. Bun, aranjăm bordurile, tragem un asfalt fain, drept, aproape impecabil - o să-l văd la prima tură cu rolele, cât de drept este - dar oamenii, adică pietonii, să-i vedem pe unde or să treacă.

După cum se poate observa cu ușurință, feciorul meu nu este coleg cu Burlacu (poate luat în brațe și o săritură maiestuoasă, ca să ajungă la panoul de baschet) și cu toate astea, nu poate trece nestingherit pe trotuarul din imagine. Nu cumva să credeți că a apărut așa din senin, tam-nesam. Ehe, poveste veche! Unde se află mai precis această junglă luxuriantă? Vis-a-vis de Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiești - pe șleau "Maternitatea aia noua" - în apropiere de Radio Prahova. E bine venită umbra, în special acum că a venit căldura, dar să fie mai potrivită și la purtat nu doar la privit.
Știu că această vegetație minunată, izvorăște din curtea unui iubitor de maidanezi pur sânge, gălăgioși și stupizi, și total delăsător în ceea ce privește grădinăritul. Și, după cum se observă, dezinteresat complet de ceea ce se întâmplă lângă el, dar primăria, ea drăguța pentru care se dau lupte crâncene periodic, poate face ceva toaletare peisagistică în zonă? Că la mine în parcare au tăiat câteva crăci de copaci, care au avut cădere liber-planat pe mașinile unor vecini. Cred că cei de la SGU  au un conducător destoinic, doritor de laude ale concetățenilor, nicidecum de bolboroseli și descântece legate de organe reproducătoare sau umpleri gratuite de frigidere. Eu unul, pentru un e-mail gratis, anunț orice deranj stradal, poate om sălășui mai confortabil în urbea găzarilor și cu gândul la Nenea Iancu sau Caragiu.
La voi în cartier este totul lună?
Se poate face mai mult cu un minim efort?
Sau să dăm la presă?
Cea vorbită, că-i mai întâlnită, așa-i?
Mulțumesc anticipat Domnilor Iulian și Donald pentru operativitate!

Baftă și confort, oriunde vă poartă picioarele!
PS
RPH - BB, dacă vă ajung ochișorii pe aceste rânduri, dați o vorbă în eter, mă gândesc că o ieși de bine.
;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu