miercuri, 7 august 2019

Culori pe perete

   Faianta colorata, sau mozaic. Mai nou, se numeste patchwork. Cred ca-i la indemana pentru corporatisti, nu bag mana in foc pentru toti. In teren... Ma uitam la clienti in magazine, dadeau din cap aprobator, dar cu privirea pierduta sau intr-o parte.
   Ideea acestor modele si culori este foarte veche, le-am zarit in Alhambra si stralucesc chiar dupa 1200 de ani, de parca au fost fabricate azi. Scoase calde din cuptor. Culmea, am auzit afirmatie de genul "ai vazut ce-am scos noi, ceva nou-nout" de parca... 
   Hai inapoi la ideea culorii si a modelului, poate fi ideea aerului proaspat pe care-l poti da unui interior mai mic si posibil slab luminat. Vesel! Poti combina cu mobila in "enspe" mii de variante, preferabil nuante deschise, chiar alb. Simplu, alb.
   Poti folosi la exterior, cum de altfel vei vedea foarte des in Andalucia, pentru zona de gratar sau zona de relaxare - chiosc, foisor, etc. Faianta la exterior!? Desigur, daca folosesti un chit adecvat si-l sigilezi cu lac protector, poate rezista foarte multi ani fara probleme. Daca mesterul tau este "gioglas" cauta un showroom in orasul tau si stai la taclale cu un consilier care are habar de aplicarea in straturi, ce inseamna o hidroizolatie, un chit aquastatic si alte lucruri de trebuinta.


   Poti gasi placi minunate, la bucata sau la metru patrat, cu model si dimensiune definita sau cu amprenta de rost, care poate avea rol de sectionare a placii. Poti combina cu brauri supra-dimensionate, tocmai sa nu ai rost liniar de sus pana jos sau de la stanga la dreapta, sa poti rupe traditionalul si sa nu ai complicatii cu variatia in dimensiune a placilor, lucru de altfel normal.

Bafta si inspiratie!

PS
   Nu exista placi ceramice perfecte la dimensiune, chiar si placile rectificate au abateri minore, sub 0,5 mm. Cine spune altceva, a baut apa din glastra florilor de acum trei ani, sau fumeaza ceva prost.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu