marți, 19 aprilie 2016

La Castel

   Da, da, ne vedem La Castel! Sună cu ștaif? Sună arogant? Sună... Nu știu cum îți pare, așa la prima citire, dar... Cum sună la primă citire? Foarte trăsnită asocierea. Să revenim la "dar", dar la ce te gândești când citești "castel"? Vizualizezi o construcție din piatră dură, d'aia cu turnuri înalte, cu străjeri înarmați cu halebarde, stând de pază la o punte mobilă? Și mai vezi domnițe cu diademe meșteșugite cu mare artă și cu rochii în culori electrice? Cavaleri înarmați cu paloș gros și uriaș, călare pe un armăsar alb, puternic, nechezând  de zor? Calul, nechezând! Ar fi fost fantastic, ireal și pitoresc! De poveste!
   Nimic din aceste lucruri, dar... Dar, ca la orice castel, există delicii care să-ți împingă imaginația dincolo de cotidian, să te arunce în dorințe colorate și pline de... De confort. Ca la orice castel, La Castel vei putea să-ți înnebunești simțurile, să salivezi cât pentru o sută de oameni și să-l blestemi pe cel de a fotografiat pentru menu, să mănânce doar pesmeți neînmuiați! Înainte de a face o vizită în culmea Copoului, este de mare potriveală ceva antrenament, adică să înfuleci ceva mai bine cu vreo două chiar trei zile înainte. De ce? La ce-ți va așeza bucătaru-n farfurie, sigur nu te vei opri la doar două feluri de mâncare și un desert. Nu! Pariu! Și, dacă tot ești acolo, sigur vei dori, după masă, să-ți faci o ușoară siestă. Nu-ți refuza o plimbare prin curte, o curte demnă de un castel. Cu cafea. În chioșc. Și dacă nu-ți este de ajuns, rămâi peste noapte, părerile de rău nu le vei găsi, ci vei avea un somn de prunc și un mic dejun liniștit cu vedere peste dealurile dulci ale Iașiului.
   Eh, da, aș fi fost un mic japonez, adică d'ăla cu blițul în mână, dacă vedeam la recepție persoane costumate de epocă, așișderea în restaurant sau pe terasa. Nu deocamdată, dar, mai știi?
   Baftă și te pa, că mi-am zăpăcit burdihanul și trebuie să-l potolesc. Vezi ce face puterea minții?
http://www.lacastel.com/
PS
Dacă ai nevoie de un loc unde să-ți desfășori întâlnirea de afaceri sau de pregătire, au o sală faină, departe de ochi curioși sau larmă sâcâitoare.







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu