marți, 31 iulie 2018

Nisip pe tălpi

   Teniși, pantaloni scurți și tricou. Eventual ochelari pentru Soare. Când conduc. Pipă half bent, tutun black cavendish, vin roșu. Sec. Seara. Pe răcoare. Cu sporovăială.
   Dimineață.
   Soarele s-a gătat de drum, îmi mângaie fața. Are rol de cafea și dus rece. În nări se joacă aroma sărat-dulceagă, perna este pe undeva iar telefonul îmi este prieten bun. Tăcând. Pe mute. Teniși, pantaloni scurți și tricou. Mic dejun cu "pâinița iepurașului" cum ar spune Moș, ceva roșie "spartă în patru", pate de rață cu carne de porc (invenție alimentară internațională) și cafea. Cană de cafea. La ibric. Cu caimac. Și scorțișoară. Niciodata suficienta. Cafeaua. Apă și Soare, nisip și scoici, prosop și arșita. Nisip pe tălpi.
   Amiază.
   Soarele de o suliță pe cer. Prajești ouă pe piatră. Halou de lumină prin pleoape. Sunt una cu prosopul, sunt învelit în puful său, sunt împletit în fibra lui. Nisip pe tălpi. Teniși, pantaloni scurți și tricou. Trotuare fierbinți sub Soare, iubite de șopârle. Trotuare răcoroase sub portocali, îmi vine să le îmbrațișez. Dală cu dală. "Roșie spartă în patru", verdețuri, scoici. Multe. O bere. Un țap.
   Seară.
   Ultima baie a zilei. Soarele mă mângâie de "La revedere". Se furișează după palmieri. Parcă îmi face cu ochiul. Nisip pe tălpi.Teniși, pantaloni scurți și tricou. Piele sărată. Aerul miroase turbat. Amestecat. Sare și flori. Dușul rece mă face ca nou născut. Îl iubesc. Pe balcon, pe sofa, la lumina lampadarelor de pe stradă.
   Pipă half bent, tutun black cavendish, vin roșu. Sec. Cu sporovăială.
Baftă, calcă pe nisip!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu