miercuri, 10 ianuarie 2018

Proiect de ţară

   Sună... Chiar, cum sună? Prea pompos? Care să fie acel proiect? Sau, acele proiecte? Ceva realizabil? Pentru prima dată am îndrăznit să-l sun pe Moise, scuze pentru tutuiala posibil neacceptată, şi să-mi exprim părerea în public, prin intermediul radioului. Din păcate, fiind pe drum printre dealuri, am pierdut semnalul şi nu am reuşit să-mi expun întreaga idee, care era cam în felul următor.
   Unirea! Să fim toţi Românii în aceeaşi Ţară! Cum? Exact ca la o cerere în căsătorie, trebuie să-şi dorească şi Ea, România din afara graniţelor actuale, să accepte, să năzuiască pentru El aceleaşi sentimente. Cum? Cum facem?
   Păi, de ce ne dorim să ne integrăm în UE? În Shengen? De ce ne dorim să fim laolaltă cu câteva ţări care au un standard de viaţă avansat, în comparaţie cu noi, după standardele actuale? Pentru o calitate a vieţii mai ridicată, pe toate planurile, economic, social, medical, educaţional, recreaţional, etc.
   Cum facem?
   Ne apucăm să construim o infrastructură rutieră, feroviară şi naval fluvială de stă pisica-n coadă!  Să legăm Constanţa de Oradea şi Baia Mare, Calafatul de Botoşani, şi Timişoara de Galaţi.
   Ce câştigăm?
   Investiţii cât cuprinde, vezi zonele din Alba, Hunedoara şi Sibiu, chiar şi Oradea, fiind aproape de autostrada din ţara vecină, au început să închege o viaţă mai bună şi o gândire mai sănătoasă.
   Ce rezolvăm?
   Dispariţia somajului, bani la bugetul de stat prin impozitări şi taxări de toate felurile, venitul mediu va creşte de la sine (concurenţa),  disponibilitate financiară pentru investiţii în Învăţământ, Sănătate şi în orice ne dorim.
   Cine câştigă?
   Eu, tu, ea şi el, noi, noi toţi! În aceşti NOI TOŢI, intră şi clasa politică, care va avea şi votul meu şi al tău şi al celor care nu au avut curajul (voinţa sau chiar posibilitatea de a alege pe cine) să voteze ultima dată. De ce clasa politică? Pentru că "interesul poartă fesul" şi aduce voturi, asta dacă te gândeşti că nu o faci pe banii tăi, ci pe ai UE. Da, dar e o problemă, nu băga mâna!
   Ce se va naşte?
   RESPONSABILITATEA şi RESPECTUL! Cum aşa? Păi, atunci când munceşti, ai! "După muncă şi răsplată"! Munca naşte scara sanătoasă de valori!
   Ce facem?
   Facem UNIREA! Nu ne vom mai uita noi, peste gard la vecini în vest, ci ei la noi şi în special ai noştri! EA va dori să fie cu EL!

Baftă şi hai să facem!
PS
 Să nu uit, felicitări Moise pentru echidistanţă şi luciditate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu