joi, 23 ianuarie 2020

Ce ne facem?

   Butonam de zor pentru niste proiecte. Cu coada ochiul zaresc Soarele de afara. Nu este cu dinti, pe telefon arata 8 grade pe plus. Este 23 Ianuarie, iar cea mai friguroasa dimineata a fost de -7 grade, in Ploiesti, iar cea mai friguroasa zi traita de mine... -6 la Baia Mare!
   Stau si ma gandesc... Am avut zapada in doua dimineti, cca 2 cm, asa cu indulgenta, care au disparut in primele ore de lumina. Am reusti sa vad de cinci ori zapada, in acest sezon "hibernal", de doua ori pentru ca am traversat Carpatii Orientali prin zona Harghita - Neamt, o data ca am ajuns in Nord, in Maramures (cu bonus si zona Busteni - Predeal) si cele doua dimineti. Ma gandesc daca lucram in tura, la o fabrica si intram la schimbul doi, nu vedeam de loc zapada. Pana acum, poate cu ceva noroc, in Martie sau Aprilie...
   Aha, ma pot uita in congelator, asa-i?
   Toate astea m-au dus cu gandul, asa cum se intampla de multe ori, intr-o secunda si ceva, la un documentar pe care am inceput sa-l urmaresc alaltaieri. Este fabulos! Imagine, sunet, explicatii, voce... Totul m-a fermecat. Dar, m-a si intristat. De ce?
   Pentru ca este simplu, am devenit niste robotei idioti care adunam si tocam, schimbam si alergam, ne autofrustram si ne pervertim la toate tampeniile aruncate (studiat) pe sticla (TV/telefon/laptop/tableta ) si pe hartie, acasa pe strada, la coafor si la suete cu amicii. Adevarat, nu toti, unii pe la tara, pe la munte sau la mare, altii care nu au citit doar "A" de trefla cu plimbari prin natura, au creierul cu ei si constiinta la purtator sau pur si simplu altii refuza "revolutia industriala si tehnologica"!
   Ai auzit si citit de o mie de ori, poate esti lihnit/a de mesajul "ba, citeste asta ca-i tare" sau "urmareste dracia asta ca te innebuneste" sau alta forma de indemn sa privesti ceva, sa-ti ocupi timpul, asa ca nu stiu cum sa-ti spun, dar merita sa-ti cheltuiesti ceva vreme sa urmaresti aceasta serie de coumentare.
   Iti spune ca suntem pe druml drept, dar scurt al dracu' si poate te doare de tine, de neamuri, de copiii pe care-i ai sau ii doresti.
   Nu zic ca trebuie sa ne transformam in asceti mancatori de energii Solare, de cultivat scaieti pe balcon sau sa bem apa de la genunchi, dar cred ca trebuie sa aruncam un ochi atent pe ce vrem sa ne cheltuim banii.

https://www.ourplanet.com/en/video/how-to-save-our-planet

   Sau...
   Sau uita ca ai citit aici, ca orcium mai dai scrol la niste mesaje pe FB sau Insat sa... Nu mai/va mai conteaza/conta in viitor.
   Bafta, cititul inca este destul de liber si aproape gratis!
PS
documentarul il gasesti pe Netflix, care inca nu-i mocangeala dar daca te-ai straduit pana aici, vezi pe unde-l gasesti cu un gugalit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu